Hverdagsglimt '09
Tabt tand og Efterårsferie

Så blev det efterårsferie og tid til at skrive her på hjemmesiden igen.
Siden sidst er der jo sket det helt fantastiske, at selveste Tandfeen har været på besøg. Det er ellers nogle år siden, vi sidst havde besøg af hende her i familien. Adam tabte sin første tand d. 7. oktober, og det var en meget stor oplevelse. Dog var Adam ikke så stolt ved at gå i seng, når han vidste, at der ville komme en fe på besøg om natten 🤔. Det eneste han kendte til feer, var den onde fe fra sangen om Tornerose, så derfor fandt vi straks bogen om Tandfeen frem, som vi for et stykke tid siden fik af farmor. Da den var læst, var det sjovere at gå i seng. Selvfølgelig lagde Adam først den lille tand godt til rette under puden. Næste morgen lå der en hel 10-krone under puden, men tanden var væk! Søreme om den lille æske til mælketænder også var væk. Heldigvis tryllede Tandfeen begge dele tilbage dagen efter, så man nu kan tage tanden frem og kigge på den.
Adam er begyndt at gå til hip-hop dans. De sidste par år har Adam og mor gået til musik, men Adam ville hellere danse, sagde han (musik har vi jo masser af herhjemme...). Efter en enkelt time hos en meget lidt pædagogisk danselærer, har vi nu fundet det perfekte hold til Adam, hvor der er 5 andre drenge - og så selvfølgelig omkring 20 prinsessepiger 😉. Det er klart et af ugens højdepunkter for Adam.
Her i Efterårsferien har vi hygget os. Vi har slappet af og lavet sjove ting. Adam har f.eks. været til koncert med Sigurd og Bjørnen Bjørn. Det var sjovt! . Mandag havde mor fødselsdag, hvor vi tog i biografen og så 'OP'. Også det var ret sjovt. Vi havde dog også en mærkelig oplevelse med en fremmed dame, der rodede Adam i håret. Se hvad der kom ud af det under menuen 'Mærkelige oplevelser'.
Vi har også været i København og set børneteater - 'Hr. Klovn', og det var også ret sjovt. Selvfølgelig fik vi også shoppet lidt - storesøsters yndlingsbeskæftigelse 😉 - og Adam fik en masse vanter, en skjorte og en ret sej hue.
Samme dag blev misserne kastrerede og øremærkede, så nu er de snart klar til at blive sluppet ud på egen hånd. De var meget lidt friske, da de kom hjem fra dyrlægen, men efter nogle timer var de klar til at lave numre igen.
Her i Efterårsferien har vi også malet køkken og hygget os med diverse andre små projekter, men der er selvfølgelig altid tid til at lege, så vi har været ude at flyve med drage, og Adam har fået to nye film med 'Timon og Pumba'. Adam har vist set lidt for meget film, for den anden dag udspillede der sig følgende i bilen: Adam sidder og grynter i sin autostol. Pludselig siger han: "Hvem er det, der snorker som en gris? Yes - det er mig! Hakuna Matata!" Emma, far og mor var ved at omkomme af grin.....

Adam cykler selv!

I dag, lørdag d. 22. august 2009, har Adam lært at cykle helt selv! . Helt uden støttehjul og helt uden kosteskaft! Far og Adam smuttede en tur, og en halv time efter kom de hjem: Far med kosteskaftet i hånden og Adam cyklende! Mor blev MEGET overrasket, for Adam har faktisk kun været ude at træne fire gange uden støttehjul her i løbet af sommeren. Men cykle, det kan han nu. Og ikke alene kan han cykle - han kan bremse, dreje, starte og stå af cyklen, når vi skal over vejen. Her til aften har han cyklet 1½ time og var ret træt til sidst, da mor puttede og sang godnatsang: "Jeg er så glad for min cykel"... 😉. Vi ville jo rigtig gerne have lagt et videoklip ind her på siden, men det må vente lidt, for 123hjemmeside har åbenbart problemer med at uploade videoer for tiden.
I morgen søndag er det præcis 2 år siden, vi fik den magiske opringning fra AC Børnehjælp, der fortalte os, at vi skulle være forældre til Adam, som ventede på os i Nigeria. Vi mindes mailen med billedet af Adam, der langsomt kom til syne, mens vi alle tre sad som klistrede til computerskærmen, familie og venners reaktion på billedet, og de lange aftener med billedet imellem os i dobbeltsengen, hvor vi forestillede os, hvordan vores søn var, og hvordan mødet med ham og hans fødeland ville blive, hvordan vores liv sammen med ham ville blive, og hvordan vi ville blive en familie på fire. Vi kan også godt huske den frygtelige ventetid, til vi fik invitationsbrev fra Nigeria og visum og omsider kunne rejse. I løbet af de næste måneder er der flere mærkedage, som vil bringe minderne frem: Vores første møde med Adam, og da vi landede i Kastrup med Adam efter 3½ uge i Nigeria.
Ja, tiden går, og nu kan Adam altså cykle. Før vi får set os om, låner han vel fars barberskum og skraber........ 😉.
Sommerferien er slut for denne gang, og vi er alle i gang igen. Det har været en dejlig sommer. Da Emma kom hjem fra to ugers ferie på Kreta, var hun straks klar til vandkamp med Adam, der havde savnet hende. Hun havde også savnet lillebror.
Vores to nye familiemedlemmer, killingerne Felix og Sylvester, sørger for at vi aldrig keder os. Dels har de været syge, og dels er de nu i fuld gang med at flænse vores nymalede vægge til ukendelighed.... 😲. Vi glæder os usigeligt meget, til de to herrer til oktober skal kastreres og øremærkes, så vi kan begynde at lukke dem ud. Vi går ud fra, at det vil lægge en dæmper på deres utrættelige energi 🤩.

Nye familiemedlemmer

Ja, så er der allerede gået tre uger af sommerferien. Det går alt for hurtigt 😲!
Indtil videre har vi været en tur i København for at høre børnejazz. Vi var også oppe i Rundetårn, og naturligvis fik vi shoppet lidt 😉. Vi har også været på familie ø-lejr på Samsø, og det var - som altid - en rigtig god uge. Adam har det som en fisk i vandet, når han kan lege, spille fodbold, lave snobrød og være lææænge oppe en hel uge i træk ! Vi havde dog en mindre traumatiserende oplevelse, da Adam var ude at bade. Søreme om der ikke var en lille krabbe, der besluttede sig for at træde ind over Adam ene fod 😮! Jo, Adam har alle forudsætninger for at danse stepdans, kan vi godt afsløre her 😉.
For at vi ikke skal gå og kede os her midt i flyttekasser og diverse andre projekter, har vi udvidet familien med to nye medlemmer: Vi har købt to små kattekillinger, som nok skal holde os beskæftiget. I skrivende stund har vi haft dem i 12 timer, og vi har bestemt ikke kedet os 🤩! Må vi præsentere Sylvester og Felix på 10 uger:

Sylvester og Felix er omsider gået omkuld efter 12 timers uafbrudt leg den første dag.
Så er det endelig sommerferie!

Ja, så blev det omsider sommerferie - og hvor er det skønt ! Det er nu en måned siden, vi fik nøglen til vores nye rækkehus, og vi NYDER i den grad at bo her. Vi har nu 110 kvardratmeter at boltre os på, vi har masser af lys, vi har udsigt til en lille skov, vi har en have uden græsplæne, vi har plads til en hængekøje eller to (lur mig om der ikke meget snart vil være billeder af meget afslappede kroppe i hængekøjer her på siden 😎), Adam har fået sit eget værelse og nyder at smække med døren (lige som storesøster Emma), når han bliver sur, far og mor nyder et snorkefrit soveværelse, vores køkkenfaciliteter er opgraderet fra en 2'er til en 5'er, vi bor dør om dør med mange søde legekammerater, som allerede har været inde på Adams værelse, vi kan riste skumfiduser over bål i haven....... Kort sagt: Vi har absolut intet at klage over - så det gør vi ikke 😀.
Vi er endnu ikke kommet helt på plads, så sommerferien er tiltrængt. I soveværelset har vi flyttekasser stående i ca. 2 meters højde, og vi mangler stadig at male lidt. Det glæder vi os til at hygge os med.
Her kan du se et billede af vores nye hjem:

Så er Emma blevet konfirmeret!

Så blev det april og smukt forårsvejr. Hvad mere kan man ønske sig? Her i familien er vi usædvanlig glade for tiden - af flere årsager: Dels er Emma nu blevet konfirmeret (mere om det om lidt...), dels har vi efter ca. 5 år på venteliste fået en 4-værelses lejlighed (også mere om det om lidt...) og dels har Adam jo fødselsdag i morgen, lørdag d. 25. april (se punktet 'Adams 4 års føs'da').

Emma blev konfirmeret i lørdags, og det blev den skønne dag, vi alle havde drømt om. Solen skinnede fra en skyfri himmel, konfirmandinden var gudesmuk (og det var ikke kun moderen, der mente det!), gudstjenesten var hyggelig, sjov og højtidelig, næsten alle inviterede kom (vi var 46 i alt), alle var glade, lokalerne (som jo var Emmas taekwondoskole) var smukt pyntede, maden var rigtig god (fra 'Meyers køkken'), talerne, sangene og underholdningen var fuld af kærlighed til Emma, Adam var i sit es (hvilket han altid er, når der er fest, legekammerater, kage og musik) og meget sej i sit jakkesæt, Emma nød hvert sekund, hver en gæst, hver er gave - ja alt, man kan tænke sig, var helt som vi havde kunnet ønske os alle sammen. Faster Eva ringede dagen efter og sagde, at det var den bedste fest, hun nogensinde havde været til, og det siger ikke så lidt, når det kommer fra den kant, skal vi hilse at sige! Det var bestemt en dag, vi alle vil gemme i vores hjerter.

Og så har vi omsider fået tilbudt en større lejlighed - heldigvis lige i nærheden! Vi fik brevet dagen før konfirmationen, og vi ringede straks til boligselskabet for at høre nærmere. Da Emma hørte den dejlige nyhed, sagde hun: "Det er den bedste konfirmationsgave, jeg kunne få!" Hun har jo hele tiden haft eget værelse, men det har Adam ikke. Han sover i vores soveværelse og har i øvrigt legetøj over det meste af huset, så det bliver skønt, at han kan få sit eget værelse. Han glæder sig til det, men kan ikke helt forstå, hvad det betyder at flytte. Far og mor glæder sig helt vildt til at få nattero, for den lille mand snorker noget så gudsjammerligt!

Så er Emma klar til at blive konfirmeret, og hun stråler som en sol!
Vinterferien, februar 2009

Her i huset er vores hverdage, som Søren Kragh-Jacobsens sangtekst: Ugen går med os i snor og vækkeuret skær sig gennem hovedet som en høvl.... Heldigvis er det ikke altid sådan. En søndag her i februar var Adams ven, som også er født i Nigeria, på besøg. De hyggede sig med hinanden som altid. Vi gik en tur, så Adam kunne vise legepladsen ved sin børnehave frem (se 'Fotos '09').
Her i Vinterferien har vi sovet længe hver dag. For Adam er kl. 8 som regel længe, og det er det vel dybest set også for os, når vækkeuret normalt ringer kl. 05.35.....
Vi har primært hygget os hjemme, men har selvfølgelig også været ude i sneen. Adam har kælket en del, og vi andre har fået motion 😉. Vi har også været en tur i København, for tiden nærmer sig jo, hvor Emma skal konfirmeres. Vi skulle derfor finde en kjole. Emma har gjort et godt forarbejde på nettet og har hele tiden været forelsket i en bestemt kjole. Nu skal man jo ikke beslutte sig for den første, den bedste, så vi har også været til konfirmandmodeshow. Emma har også prøvet en del kjoler, men hele tiden var der noget galt, f.eks. fik en fiks model, der passede som fod i hose denne bemærkning med på vejen: "Nej, den er alt for pæn. Jeg ligner jo en af dem fra bladene!" Sandelig om kjolen fra nettet ikke hang i den første forretning, vi gik ind i i København. Og sandelig om det ikke viste sig at være den skønneste af alle skønne kjoler i verden! "Den er bare så flot, mor!" Naturligvis købte vi den, og den hænger nu til beundring på teenageværelset. Behøver jeg at sige, at den jævnligt prøves foran spejlet med et henført blik i de smukke pigeøjne 🤩. Jeg har naturligvis taget et par billeder af disse sessioner foran spejlet, men vi venter til den store dag med at offentliggøre den skønne kjole - lidt kongelig har man vel lov at være.... 😉.
I Vinterferien har der også været tid til at lave f.eks. chokolademousse. Der var selvfølgelig et par køkkenskrivere, der skulle slikke bagefter  (se 'Fotos '09').
Emma skulle naturligvis også på Vinterferie hos sin far. Vi spiste frokost deroppe og bagefter gik vi en lang tur ved Buresø. Vi fik lov til at låne en kælk af Ronalda, så Adam - og resten af familien i øvrigt - fik kælket en del, også denne dag (se kælkevideoerne).
Dagen efter var Adam på besøg hos farfar et par timer, og der blev også kælket til den store guldmedalje. Det har vi desværre ikke billeder af, men vi har hørt, at det var rigtig sjovt. Selvfølgelig skulle farfar lige lære Adam nogle cowboytricks, så nu kan Adam også kælke liggende på maven .
Jo, Vinterferien har i sandhed stået i familiens, afslapningens, sneens og kælkenes tegn 😀.