Hverdagsglimt '08
Her kan I bl.a. se og læse om, hvad Adam og Emma finder på af tossestreger.....
31. december 2008
Ja, så blev det Nytårsaften, eller som Adam kalder det: Fyrværkeridag! Nytårsaften sidste år og ugerne før og efter var Adam ikke så glad for at høre fyrværkeri udenfor. Han var svær at få til at falde i søvn og var utryg. Men sådan skal vi love for, at det ikke var i år! Da vi i ugerne op til Nytårsaften kunne mærke, at han ikke længere var utryg ved fyrværkeriet, blev vi enige om at købe lidt "krudt" til ham, og to gange i løbet af Nytårsaften, gik vi udenfor sammen for at fyre af - alle tre var vi naturligvis udstyret med sikkerhedsbriller (eller solbriller, som Adam kalder dem). Adam fik en lille æske med 50 små knaldperler, og det var han meget begejstret for. Vi havde også købt en hundeproppistol, og da Adam havde fået ørepropper i ørerne, skulle far og Adam skyde. Adam var vild af begejstring og hoppede op og ned samtidig med, at han udstødte små jubelskrig . Vi havde også købt nogle små "kyllinger", der snurrede rundt på jorden, mens de skiftede farve. Jo, den lille mand er nu introduceret til fyrværkeriet. Jeg tænker, vi måske kommer til at fortryde det på et tidspunkt, men indtil da nyder vi at se hans begejstring.
Så er det vel også på sin plads at se lidt tilbage her ved årsskiftet. Det har været et skønt år med Adam og Emma. Vi har nydt at have barsel sammen, og det er helt sikkert, at det har været godt for Adam og vores tilknytning til hinanden. Nu er et nyt kapitel jo startet, hvor Adam går i børnehave, og mor og far er tilbage på jobbet. Det er en til tider lidt hektisk hverdag, men da vi begge sjældent har sent fri, er Adam ikke så længe i børnehave. Der er også stadig tid til, at Adam og mor kan gå til musik, og det er Adam rigtig glad for 😀.
Vi kan tydeligt mærke, at tilknytningen er på rette spor, for Adam er nu tryg nok til at ville prøve mors og fars grænser af, og det er jo i bund og grund et sundhedstegn. Jo, der er en del at se til med en dreng i trodsalderen, en teenager og - som far ynder at udtrykke det - en kone i overgangsalderen 😲. Adam har nu prøvet at sove hos farmor og farfar tre gange, og det går så fint. Han laver lidt numre med dem og slipper vist afsted med de fleste, men sådan skal det jo også være.
Juleaften var en stor succes. Vi var ti, og det var rigtig hyggeligt. Hele julemåneden havde Adam set frem til denne dag, og sandelig om selveste Julemanden ikke kom på besøg! Desværre gik far glip af det, for han var lige en tur på toilettet..... 😉. Adam blev glad for alle sine gaver og var rigtig god til at vente på, at vi andre også fik gaver. Han var meget interesseret og blev glad på alles vegne, når de pakkede op. Rundt om juletræet valgte Adam, at vi skulle synge "Hvis du ser en krokodille i dit badekar". Heldigvis kunne både Emma, mor og far synge med. Det kneb mere med de andre 🤨.
Her i juleferien har Adam selvfølgelig leget med sit nye legetøj. Han skulle lige have hjælp til at tænde sin nye cd-afspiller den anden dag, og så bad han ellers mor gå ud af værelset og lukke døren. Så sad han i ca. en time og sang (højt!) med på sangene fra "Far og mor og Bjørn". Først da cd'en var slut, kom han ud og bad os om at tænde den igen. Vi er meget taknemmelige over, at Adam er faldet så godt til, at han uden problemer og på eget initiativ er så tryg i sit eget selskab, at han beder os om at lukke døren i sikker forvisning om, at vi stadig er der, når han har brug for os igen.
Ja, jeg kunne jo blive ved med at skrive om vores år og alle vores dejlige oplevelser sammen, men jeg vil slutte her. Godt Nytår til alle jer, der kigger med på vores hjemmeside.

14. oktober 2008
Så blev det Efterårsferie, og det har vi glædet os meget til 😀. Der er sket en del, siden vi skrev her på hjemmesiden sidst: Adam er jo startet i børnehave, og det går rigtig godt - han elsker at være der. Det har dog ikke været så nemt at holde sig tør, når man lige leger så godt, og det har slet ikke været nemt at sove til middag. Det sidste var vi efter utallige forsøg nødt til at droppe, efter at Adam havde fundet ud af, at det var rigtig sjovt at vække alle de andre børn, der sov... . Derfor sover den lille mand nu omkring kl. 18 om aftenen - så er kræfterne brugt op.
Farmor og farfar har været på besøg i børnehaven til Bedsteforældredag, og det var rigtig sjovt.
Efter ca. 6 uger i børnehaven var Adam så uheldig at falde ned ad et legedyr og brække armen. Det betød tre uger med underarmen i gips, men det tog Adam i stiv arm (bogstaveligt talt 😉). På skadestuen valgte Adam selvfølgelig at få rødt gips på armen (McQueen farve). Man kan lave alt muligt, selv om man har brækket armen (se fotos under menuen 'Brækket arm'). D. 10. oktober var Emma til graduering i taekwondo. Hun havde blåt bælte og skulle op til blåt bælte med rød streg. Mor var med til gradueringen, for det gik hun jo glip af sidste gang, da vi var i Nigeria. Emmas graduering gik over al forventning. Hun havde været meget nervøs over at skulle sparke et bræt over, men det klarede hun selvfølgelig. Da gradueringen var overstået, viste det sig, at Emma helt ekstraordinært var sprunget et bælte og fik derfor det røde bælte og er nu kun to gradueringer fra det sorte bælte. Behøver vi at sige, at den unge dame var stjerneglad? Hun blev rost i høje toner af to af stormestrene, der var meget imponerede over hendes teknik og udvikling. Moderen her stortudede naturligvis 😉 og var ved at revne af stolthed.
D. 23. august var det et år siden, vi fik Adam i forslag, og her d. 10. oktober var det præcist et år siden, vi så Adam for første gang. Det sætter en masse tanker i gang - tænk, at vi nu har kendt vores søn i et helt år! Han har gennemgået en helt fantastisk udvikling både fysisk og mentalt, og vi er dagligt taknemmelige over, hvor godt han klarer alting. I går (d. 13. oktober) mødtes vi i Zoo med en repræsentant fra AC, socialdirektøren fra Lagos, ACs kontaktperson i Lagos og lederen af det børnehjem, hvor Adam boede indtil for et år siden. Adams ven fra Nigeria og endnu et barn, der for nyligt er kommet hjem, samt deres forældre var der også. Det var lidt med blandede følelser, vi tog derind, for Adam har ikke altid omtalt lederen af børnehjemmet positivt. Da vi fortalte ham, at vi skulle møde hende, var han dog helt indforstået med det. Han ville endda have en gave med til hende, og der skulle være en blomst fra haven på pakken. Vi printede et rigtig godt billede af Adam ud og satte det i en ramme. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag (se billedet øverst i teksten). Adam hilste på alle og var ikke til at skyde igennem, da han fik en speciel kam til sit hår af Elvira. Han gav også gaven til Mommy-Mommy, som blev utrolig rørt, da hun åbnede pakken. Alle var imponerede over, hvor moden han så ud, og hvor rolig han var. De var lidt kede af, at han ikke længere talte engelsk, men sådan er det jo. På et tidspunkt hvor Jonas sad og talte engelsk med socialdirektøren, sagde Adam: "Hvorfor snakker far Nigeriasprog?" Det blev der grinet lidt af rundt om bordet 🙂. Emma blev naturligvis spurgt, hvordan det var at være storesøster. Hun svarede selvfølgelig på flydende engelsk, at det var fedt. Hun havde især glædet sig til at møde Elvira, som er afrikansk prinsesse. Mor tog et foto af dem sammen, og det hænger nu på Emmas værelse. Det er da ikke hver dag, man møder en prinsesse i egen høje person 😉.
Da vi kom hjem fra Zoo, var Adam rigtig glad, og her til morgen skulle far og mor lige have hver et kys midt i havregrøden. Det er som om, endnu en brik er faldet på plads i Adams puslespil....
Se billeder fra vores eftersommer under menuen 'Fotos '08'.

4. august 2008
Sikken en dejlig sommer!  Vi har nydt at kunne nøjes med det lette sommertøj (det meste af tiden), vi har nydt at være på ferie sammen alle fire, vi har nydt at være på små ture med familien, vi har nydt at have gæster i sommervarmen, og vi har nydt at være hjemme.
Inden sommerferien rigtigt startede, var vi besøg hos nogle venner, der havde en havetraktor - det var et hit hos Adam! (Se afsnittet 'Sommeren '08, som vi sætter billeder ind i snarest). Vi har selvfølgelig også været ude at bade, og det var heller ikke så ringe. Vi har været til bryllup hos mors fætter Peter, og Adam kunne slet ikke få øjnene fra "prinsessen" (Peters smukke kone, Marianne), der havde "brydeslør" på (ligesom Andrea...). Så var der jo Emmas fødselsdag, som blev fejret både her og hos Mikkel Emma-daddy. Og netop hos Mikkel Emma-Daddy og Mette har vi været nogle gange i løbet af sommeren. Også et stort hit, for de har nemlig både en fjernstyret bil, en fjernstyret båd, egen sø, trampolin og hængekøjer. Dér fejrede vi bl.a. Sct. Hans Aften. Adam var dog ikke så glad for bålet 😥. Emma og de andre store børn havde lavet en heks. De var lidt i tvivl, om det skulle ligne Pia Kjærsgaard eller Ruth Evensen fra Faderhuset på Nørrebro, men det endte med at blive Ruth, der blev brændt på bålet 😉. Adam har også været sammen med sin ven fra Nigeria. Bl.a. har de været i Zoo sammen.
Omsider er de officielle adoptionspapirer på Adam blevet i orden, så vi kunne tage en tur op til Lingahuset i Sverige. Det var en skøn lille ferie. Vi badede i badesøen, lavede mad over bål, vi så både en slange og en dinosaurus, og om aftenen når Adam sov, havde far, mor og Emma diverse turneringer: Petanque, vikingespil og Trivial Persuit. Jonas blev svensk mester i petanque og vikingespil, og Emma blev svensk mester i Trivial Persuit. Efter vores lille Sveriges ferie, tog vi på ø-lejr på Samsø, og det var lige noget for os allesammen. Emma nød at se veninderne fra de andre år, det samme gjorde far og mor, og Adam spillede næsten fodbold med "de seje drenge" fra morgen til aften. Der blev selvfølgelig også tid til at lave snobrød og synge ved bålet om aftenen. Vi fik også presset et par familiebesøg ind i løbet af ugen, når vi nu var på Samsø.
Efter ø-lejren tog Emma tre uger til Kreta med Mikkel Emma-Daddy og Mette. Der er hun faktisk endnu. Adam savner hende, men det er ikke så slemt, som vi havde frygtet. Imens har vi tre hygget os. Vi har bl.a. været med oldefar og oldemor på Bakken, hvor Adam insisterede på at prøve vandrutchebanen. Efter mange overvejelser fik han lov, og far tog med. De hylede af grin og var sjaskvåde, da de var færdige . Og så inviterede farfar og farmor os en tur i Cirkus Arena, der kom til Køge i lørdags. Adam sad med åben mund under det meste af forestillingen . Der var både elefanter, heste, søløver og motorcykler.
Her i søndags var vi til fødselsdag hos faster og Dan. Det var rigtig hyggeligt. Adam fik selvfølgelig lokket både far, faster og farmor med på de nærmeste legepladser 😉.
Nu nærmer hverdagen sig så småt, og i dag er Adam startet i børnehaven. Det er gået rigtig godt (se afsnittet '1. dag i børnehaven'). På torsdag starter mor op på arbejde igen - dog heldigvis kun 30 timer om ugen fremover. Emma starter i skole næste mandag, og far har tre uger til at køre Adam ind i børnehaven, før han også skal på arbejde igen.
Selv om sommerferien er ved at være slut, er der jo heldigvis altid noget nyt, man kan glæde sig til - Efterårsferien f.eks. 😉.

26. maj 2008
Siden sidst er der sket en del her i huset. Først og fremmest har vi jo holdt Adams første fødselsdag her i Danmark (se mere under afsnittet 'Adams 1. føs'dag i DK').
En anden stor begivenhed var, da de to andre børn fra Nigeria var på besøg i begyndelsen af maj. De kommer begge fra samme børnehjem som Adam, og gensynsglæden var ikke til at tage fejl af. Der blev blandt andet lavet sandkager og cyklet til den store guldmedalje. Siden da har Adam og den anden dreng besøgt hinanden et par gange, og det har været en stor succes begge gange.
Vi har set 5 kalve blive sat på græs her i nærheden, og det syntes Adam var meget spændende.
Vi har også været en tur i Fælledparken til Pinsekarneval og til Pinsegudstjeneste i skoven, hvor Emma var med i gospelkoret. Adam dansede ivrigt til og nød at være sammen med hele familien i skoven.
For et par dage siden var vi ved havet for første gang, siden vi var ved Atlanterhavet i Nigeria. Denne gang var det jubelskrig, der kom fra den lille mand . Kig ind under afsnittet 'Fotos '08' - der er nye billeder af det hele.

24. april 2008
Vækkeuret ringer, og vi ligger og vågner - Adam i sin seng, og far og mor i deres seng. Adam har været vågen lidt og har åbenbart ligget og tænkt lidt:

Adam: "A Mommy-Mommy?" (Hvor er Mommy-Mommy - lederen af børnehjemmet i Nigeria).
Mor: "Mommy-Mommy er i Nigeria."
Adam: "Ana barn?" (De andre børn).
Mor: "De er hos Mommy-Mommy i Nigeria. Mommy-Mommy passer på dem."
Adam: "A Alba?"
Mor: "Alba er hos Malthe og sin far og mor her i Danmark."
Adam: "A Adam?"
Mor: "Adam er også her i Danmark hos far og mor."
Adam: "Ja."

Der var åbenbart lige nogle ting, der skulle sættes på plads 😲.
Ellers nyder vi jo forårsvejret i haven (se videoen 'Forår'), og Adam nyder at lege i sin nye sandkasse.

18.april 2008
Endelig blev det forår!  I dag har vi været i haven for anden gang i år. Som I kan se på billedet, fik Adam indviet sin nye græsslåmaskine, så vores græsplæne er blevet rigtig, rigtig flot. Adam fik også sin sandkasse ud i haven, men der mangler stadig at komme sand i den. Adam var rigtig god til at hjælpe til i haven. Han kørte græs og ukrudt væk på ladet af sin traktor, og han fik lov til at sidde i trillebøren (se 'Fotos '08').
Så er det jo også ugen, hvor Adam løste mysteriet om pedalerne på cyklen 🤨 (se videoen 'Adam cykler').
Nu vi er ved nyhederne, vil vi da også lige nævne, at Adam har smidt bleen! Kun under middagsluren og om natten, og når vi er en tur i byen, kommer bleen frem. Adam er vild med at gå med seje underbukser. Han er mest til en bestemt model boxershorts med enten guitarer eller næsehorn. Tights og tanga er ikke noget for Adam: "Kilder dig, Adam", sagde han, da han fik dem på første gang. Så måtte vi jo tage dem af igen.... 😉.

12. april 2008
Ja, dette er ugen for førstegangsoplevelser 🙂. Tidligere på ugen var det tandlægen, der fik besøg, og i dag var Adam så en tur i svømmehallen for første gang. Adam var helt klar til nye eventyr, da vi tog afsted hjemmefra. Da vi kom ind i svømmehallen, kiggede han fuld af forbavselse på alle børnene, der tumlede rundt i vandet. Af og til kom der et lille jubelskrig fra den lille mand . Så gik turen med far ind for at klæde om. Det gik uden problemer (bortset fra en ny slags kodelås på skabene, som ikke virkede efter hensigten), og snart var Adam og far klar til at gå ud i svømmehallen, hvor mor og Emma ventede. Vi gik over i babybassinet, der var dejligt varmt. Adam kunne godt li' at være i vandet, men mor, far eller Emma skulle lige holde lidt fast - ellers blev Adam lidt bange. Efter et stykke tid i babybassinet, gik vi over i det store bassin og soppede lidt. Det var ret koldt, og Adam rystede snart over hele kroppen af kulde. Det afskrækkede ham dog ikke fra at bade og lege. Det var også sjovt at se far og Emma springe i fra vipperne. Til sidst var vi nødt til at gå over i babybassinet igen, så Adam kunne få varmen. Det nød han virkelig. Efter endnu 10 minutter i det varme vand, svømmede Adam helt selv! Han plaskede med arme og ben og nød at kunne selv - virkelig en stor oplevelse for ham 😀. Bagefter var det jo bare skønt at komme i sauna, og da vi sad i caféen bagefter, var Adam overbevist om, at vi bare lige skulle have noget at spise, før vi skulle ud at lege i vandet igen. Vi blev dog enige om at vente til en anden dag 🤩.

9. april 2008
Adam har i dag været til tandlæge for første gang, og vi tror næppe, at tandlægen nogensinde har mødt en dygtigere dreng! . Vi kom i god tid, for Adam ville gerne lege med legetøjet i tandlægens venteværelse (det havde han læst om i en bog.........😉) I venteværelset sad Sasha, som bor ved siden af farfar. Hun sagde: "Nååårh, hvor er han sød!"  Så blev vi allerede kaldt ind til tandlægen, selv om vi var kommet i god tid. Adam kom ind, og tandlægen som hedder Torben, sagde goddag til Adam. Han viste Adam den seje stol, der kunne køre op og ned 😎. Adam (og babyen (Adams mus)) satte sig i stolen, og så åbnede Adam munden . Tandlægen viste Adam det lille spejl, og Adam fik lov til at spejle sig i det, før tandlægen puttede det ind i Adams mund. Tandlægen sagde, at Adam havde fine tænder, og at det var godt, at han var holdt op med at sutte på tommelfinger. Så tog tandlægen en særlig slags tandbørste frem. Først prøvede Adam den på sin hånd, og så måtte Torben gerne børste Adams fortænder med den, selv om den sagde en mærkelig lyd. Da tandlægen var færdig, fik Adam en tår vand. Til sidst fik Adam en lille pose med en tandbørste, en lille tube tandpasta og en lille Pixi-bog om en dreng, der skal til tandlægen, og Adam sagde farvel.
Da vi kom ud i venteværelset igen, ville Adam lege, for det havde han jo ikke nået inden, så vi blev der et stykke tid endnu, og far og mor fortalte Adam, at han havde været en rigtig stor dreng inde hos tandlægen.

3. april 2008
Så er det april. Nu er Adam døbt, og den næste store begivenhed er jo Adams 3 års fødselsdag d. 25. april. Adam aner intet om det, og han har formentlig ikke noget forhold til fødselsdage. Det forventer vi dog at lave om på snarest 😉.

Vi vil gerne her have lov til at delagtiggøre jer, kære læsere, i et eksperiment vi har foretaget med Adam. Da vi begge er musiklærere, er det interessant for os at se, hvordan musiksmag udvikles. Imens vi var i Nigeria med Adam, foretog vi et eksperiment. Det var absolut ikke planlagt - det opstod helt spontant:
Her er uddrag fra vores dagbog fra Nigeria, d. 25. oktober 2007:

Efter en tår vand og en tur på toilettet var Adam klar til lidt morgenmusik. Han troede vist bare, det var Tangokat cd’en, men far havde hørt Allan Olsen, inden han sov, så Adam fik lige lidt dansk kultur og ikke mindst hørt Lars Hybels twangy country guitar. Dette stykke kultur blev bifaldet med klap og rytme. ”Hvad! Han klappede”; udbrød mor. ”Skynd dig at sætte De tre tenorer på”. Som sagt så gjort. Efter et lille stykke tid sagde Adam: ”No!” og tog høretelefonerne ud af ørerne. Mor insisterede dog på at give det et forsøg mere – det kunne jo have været en tilfældighed, men det blev samme resultat som første gang. Ud af dette musikeksperiment må vi konkludere, at Adam er mere til guitar end tre tykke mænd, der synger højt og dybt (Adams mor ville nok have formuleret det mere sådan her: Adam er mere til folkelig kultur end til finkultur).

Vi har nu udført eksperimentet igen her 5 måneder efter. Det forløb sådan her:

Far sætter det samme Allan Olsen nummer på anlægget ("Turki Tonki"). Far og mor er helt stille og afventer Adams reaktion.
Adam: "Det dreng synger."
Mor: "Ja."
Adam: "Mand synger."
Mor: "Ja."
Adam: "He play guitar."
Far: "Ja."
Far sætter 'De Tre Tenorer' på anlægget - samme nummer som sidst - "Nessun Dorma."
Adam er helt stille - læææænge........
Så spørger mor: "Er det go' musik, Adam?"
Adam: "Nej! Puha! Close it. Sig "hej, hej!""
.....................................

Vi må efter to forholdsvis videnskabelige eksperimenter konkludere, at dels er Adam mere til rytmisk musik end til opera (det er far svært glad for 😎), og dels er der ikke meget udvikling i Adams musiksmag - endnu. Mor regner med at gentage dette forsøg med jævne mellemrum, indtil Adam siger, at han bedst kan lide opera.......... 😀.

27. marts 2008

Så er Adam blevet døbt! Det blev han Påskedag, d. 23. marts. Han vågnede kl. 6.15 på sin store dag. Mor lod dog som om, hun sov, indtil klokken var 7. Solen skinnede allerede udenfor. Vi havde dagen før fortalt Adam, hvad der skulle ske. Om han helt forstod det, er jo ikke helt til at vide, men det er helt sikkert, at han var klar over, at der skulle ske noget specielt, da han vågnede.

Far cyklede til bageren og hentede frisk morgenbrød til os. Han hentede også den kagemand, som vi havde bestilt. Den var rigtig flot – og hed naturligvis Adam 😀 .

Da vi havde spist morgenmad, og far og mor havde været i bad, var det tid til, at Adam skulle have sit fine dåbstøj på. Adam var dog ikke selv helt vild med det. Da far og mor sagde: ”Adam er sej!”, sagde Adam ”nej”. Adams dåbstøj var en flot traditionel nigeriansk dragt, som han havde fået af lederen af børnehjemmet. Af far og mor havde Adam og Emma fået flotte ens sølvkors. Da Adam havde fået tøj på, kom Johnny og Helle og hentede os.

Vi kom til kirken i god tid. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og Adam var i topform. Han vidste godt, at det var nu, han skulle have vand i håret. I våbenhuset var der to andre børn, der også skulle døbes. Den lille pige skreg, men faldt heldigvis til ro senere.
Da kirkeklokkerne var holdt op med at ringe, og orglet og trompeten spillede, var det vores tur til at gå ind i kirken. Adam skulle gå forrest – sammen med far, mor og Emma, selvfølgelig. Alle de mennesker der var i kirke, rejste sig også op. Imens vi sang salmer og lyttede til, hvad Christina præst sagde, var Adam helt stille. Han sad og læste i et par billedbøger om Jesus.
Så var det tid til at blive døbt, og også det klarede Adam rigtig flot. Far kunne godt huske hele Adams navn, og far holdt godt fast i Adam, mens Christina kom vand i håret på ham. Da der var altergang, gik Adam, far, mor og Emma med op og fik et stykke brød og lidt altervin.
Da gudstjenesten var slut, skulle Adam igen gå forrest ud af kirken, og nu var den lille mand så fuld af krudt, at han nærmest dansede ud. Det var skønt at komme ud i solskinnet.

Efter kirken tog vi hjem til selskabslokalerne. Her skulle de 17 gæster starte med at male de æg, der stod på deres tallerken. Imens gjorde far og mor maden klar. Det blev nogle rigtig flotte påskeæg. Inden vi gik til bords, skulle gæsterne holde en lille tale om deres æg og fortælle om, hvorfor de havde malet det, som de havde. Bagefter skulle man stemme på det flotteste æg. Der var rigtig mange flotte æg, så det var svært at vælge, men Adams æg vandt.

Så gik vi til bords og spiste mad. Mor og far holdt tale, og bagefter sang vi alle sammen den sang, far og mor havde skrevet på melodien til ’Navnesangen’ fra Kaj og Andrea.

Så var det tid til, at Adam skulle pakke gaver op. Hold da op, hvor var der mange skønne gaver: En masse Lego, en stor lækker sandkasse, en traktor med anhænger, Alfons Åberg dvd’er og en masse andre dejlige ting.

Da vi havde spist, gik vi en tur ned til søerne, mens Adam tog en lur, og der blev lavet kaffe. Det var koldt udenfor, men dejligt at få rørt sig.

Efter kaffen var det tid til at trille med de flotte påskeæg. Far havde lavet æggecurlingbane. Det var rigtig sjovt. Lille Lotte vandt og fik et flot påskeæg.

Da de fleste gæster var gået hjem, gik farfar og farmor, Johnny og Helle med hjem og spiste rester. Adam var stadig i topform og drønede rundt på sin traktor.
Da den lille mand blev puttet ved 9-tiden, var det med et meget tilfreds smil om munden 🙂.

 

 


Marts 2008
Så blev det marts, og endelig siger kalenderen 'Forår'! Vi har allerede været lidt i haven - mor har beskåret roser, og Adam og far bar grenene væk. Musvitter, blåmejser, gråspurve, duer og solsorte hopper rundt i haven og spiser de frø, Adam og mor har lagt til dem.  Far har renset redekassen, så musvitterne kan flytte ind igen i år. Det håber vi, de gør.
Far har travlt med at finde nye musiknumre til sig selv og sine guitarlegekammerater. Her i lørdags sad han og overvejede, hvad de kunne kalde sig. Mor kom med nogle forslag. Efter ca. 10 forslag, der ikke kunne godkendes, fandt følgende samtale sted:

Mor: "Hvad med 'Adams daddy', kan I ikke hedde det?"
Far: "'Adams daddy'??!!" 😲
Adam: "Adam daddy, Adam daddy, Adam daddy....."
Mor: "Se selv - det er allerede et populært navn!" 😉
Adam: "Adam daddy."
Mor: "Hvem er Adams daddy?"
Adam: "Det dér (peger på far). I find him Nigeria. Daddy sød!"

Og os, der troede, at vi havde fundet Adam i Nigeria.......næ nej, det var Adam, der fandt os 🤩.

Februar 2008
Ja, så blev det februar.... Før vi ved af det, er det forår, og snart skal mor til at begynde på arbejde igen 🤨. Vi håber dog på lidt sne, inden det bliver forår, så vi kan komme ud at kælke med Adam. Han har to gange set sneen udenfor, men den var smeltet, før vi kom ud 😥, så den lille mand har stadig sit første møde med sneen til gode.
I dag har Adam været hos lægen igen. Han blev vaccineret, OG HAN GRÆD SLET IKKE!  Han var bare så god til det. Man kan selvfølgelig også sige, at han har prøvet det en del gange efterhånden, for nu har den lille mand indhentet alle vaccinationerne i det danske børnevaccinationsprogram på  3½ måned! Så skal doktoren først stikke igen, når Adam bliver 5 år, og det er der heldigvis laaang tid til.
Lægen målte og vejede Adam igen, og på to måneder er Adam vokset 2 centimeter og er nu 93 centimeter lang. Han har også taget knap et kilo på, så der er fart på! Det vidste far og mor godt.... 😉.

Da Emma kom hjem, sagde Adam til hende: "Adam go to doktor. Adam si av, av, av! Doktor give me sweet. Adam dor dreng!" Og det er jo fuldstændig rigtigt 🤩.

Januar 2008

Så blev det januar, og vi har et helt nyt år foran os. Der kommer til at ske mange ting: Vi skal holde barnedåb, og vi skal fejre Adams 3 års fødselsdag. Det bliver store begivenheder, som vi glæder os meget til.
Så skal Adam jo også i børnehave! Han starter i børnehaven til august, så der er masser af tid endnu til at lege hjemme 😀.
Vi kan også fortælle, at Adam (og mor) er begyndt at gå til Musik. Adam spiller på rasleæg og trommer, synger 'Lille Peter Edderkop', 'Tommelfinger, tommelfinger' og en masse andre sange. Det kan vi jo også sagtens gøre herhjemme, men her har Adam en mulighed for at være sammen med andre børn. Adam glæder sig meget, når vi skal afsted, og hver gang han kommer hjem, fortæller han far og Emma, hvad han har lavet: "I play trommer med allesam." .
Far har haft et spillejob, og mor og Adam tog med far til lydprøven. Adam fik lov til at sidde ved trommesættet, mens far stemte guitaren og snakkede med de andre i bandet. Da far skulle spille, løb Adam rundt og dansede og syntes, at det var rigtigt sejt, at far spillede guitar ("Far play guitar med allesam.") 😎. Se billeder under menuen 'Fotos '08'.